România – Țara Galilor 2-0 (Man 55, Pușcaș 71)
Echipele de start:
Minutul 90+5: FINAL! Gata, s-a terminat meciul de la Cluj-Napoca! Naționala de tineret e la un pas de calificarea la Euro 2019, primul turneu final după 20 de ani. Un singur meci a mai rămas de jucat pentru elevii lui Mirel Rădoi, cu lanterna roșie Liechtenstein, pe 16 octombrie, de la ora 21:00, la Ploiești!
Minutul 83: Ocazie importantă pentru România! Ianis Hagi l-a găsit pe Pușcaș, în careu, cu o centrare excelentă din stânga, dar reluarea din prima a atacantului lui Palermo a trecut pe lângă stâlpul din stânga porții lui Evans.
Minutul 71: GOOOOOOOOOOOOOOOOL ROMÂNIA! Ce gol marchează Pușcaș! Atacantul lui Palermo l-a dărâmat pe un adversar în banda dreaptă, a intrat în careu și a tras cât a putut de tare, iar Evans nu a mai putut interveni, deși Pușcaș a trimis mingea colțul scurt! Rădoi, mutare inspirată!
Minutul 63: Ce ocazie!!! Christian Evans trage în bară, din careu, după ce fundașii lui Mirel Rădoi l-au scăpat din marcaj. Radu are noroc.
Minutul 56: Ivan ratează din nou incredibil! Ianis Hagi a inventat o pasă excelentă spre atacantul de la Rapid Viena, care a scăpat spre poarta lui Evans, a încercat să tragă pe lângă portarul galez, dar Evans și-a lăsat inteligent piciorul în dreapta și a reușit să respingă.
Minutul 55: GOOOOOOOOOOOOOL ROMÂNIA! Dennis Man înscrie! Coman a executat excelent, cu efect, o lovitură liberă din dreapta, Rus a pus capul în careu și a deviat spre Man, care a reluat în plasă, liber! Astfel, ocazia uriașă de mai devreme a lui Ivan e răzbunată!
Minutul 53: Cea mai mare șansă a României! Ivan a ratat incredibil, după ce a driblat portarul, lansat excelent de Nedelcu. Atacantul lui Rapid Viena a încercat să prindă vinclul după ce a trecut de Evans pentru că doi fundași galezi apărau deja poarta părăsită de goalkeeperul lor.
Minutul 50: Radu, la un pas de o gafă uriașă. Portarul naționalei a plonjat încercând să respingă minge, dar balonul a luat efect și a fost aproape să intre în poartă după ce l-a sărit pe goalkeeperul Genoei, dar Pașcanu a respins de pe linia porții.
Minutul 49: Ocazie mare pentru România! Cicâldău driblează bine un adversar în stânga, în careu, centrează, Coman a reluat cu capul, dar mingea l-a lovit în braț pe Cooper, iar tricolorii mici au cerut penalty. La faza următoare, după o nouă centrare, Ivan s-a lovit cap în cap cu un adversar și a rămas întins pe gazon. Medicii i-au acordat primul ajutor rapid.
Minutul 46: A început repriza a doua!
Minutul 45: Fără niciun minut de prelungire! Pauză la Cluj-Napoca. 45 de minute în care elevii lui Mirel Rădoi au dominat copios și au ratat ocazii, în special prin Florinel Coman.
Minutul 42: Ocazie pentru România! Ianis Hagi a centrat în careul lui Evans din lovitură liberă, iar Adrian Rus a reluat cu capul, dar balonul a trecut peste poartă.
Minutul 36: RECORD! Crainicul stadionului „Dr. Constantin Rădulescu” a anunțat numărul spectatorilor prezenți în tribune: 12.588, un record de audiență pentru naționala de tineret. Precedentul a fost de 12.000, înregistrat înainte de 1989.
Minutul 26: Șansă pentru galezi! Broadhead a scăpat spre poarta lui Radu, perpendicular pe fundașii centrali, după o greșeală la mijlocul terenului, dar Alex Pașcanu n-a avut nicio emoție să-l blocheze și a oprit atacul periculos.
Minutul 18: Curg ocaziile pentru România! Ivan a pasat inteligent cu piciorul, de sus, o minge pentru Man, în careu, acesta a scos mingea în centru din preluare, încercând să-și pună balonul pe șut, însă Florinel Coman i-a luat fața și a șutat, dar pe mijlocul porții lui Evans, iar goalkeeperul galez a respins.
Minutul 16: Încă o mare ocazie pentru România, același Florinel Coman! Mingea a ajuns la fotbalistul FCSB după o neînțelegere între fundașii galezi, dar acesta s-a precipitat și a încercat să tragă din prima, când putea pasa în stânga și își lăsa un coleg singur cu portarul Evans.
Minutul 9: Prima ocazie uriașă pentru România! Denis Man a luat cont propriu o acțiune în dreapta, a driblat trei oameni și a intrat în centru, apoi a pasat peste apărare pentru Florinel Coman, intrat în careu, care a preluat, dar a tras slab spre poarta galezilor. Evans nu a avut nicio emoție să rețină șutul moale ale șeptarului.
Minutul 2: Prima ocazie aparține Țării Galilor! Florinel Coman a trimis greșit o pasă înapoi spre fundași, un atacant galez a interceptat și a înaintat spre poartă, dar Adrian Rus a reușit să respingă să-l ajungă și să respingă.
Minutul 1: A început meciul de la Cluj-Napoca! Toți ochii sunt pe tricolorii mici, aflați la doi pași de o mare performanță. Hagi, Popescu și Sabău sunt la meci!
18:42 Vlad Munteanu, oficial al FRF, a vorbit înaintea startului meciului de la Cluj. Fostul fotbalist s-a declarat bucuros de emulația creată în jurul naționalei U21. Fanii au umplut stadionul „Dr. Constantin Rădulescu” și îi vor împinge de la spate pe tricolorii mici.
„E un meci foarte important, ne bucurăm că am reușit să aducem atât de multă lume în tribună. E meritul jucătorilor pentru cum au dus această campania de calificare. Nu sunt multe de spus, dar mi-aș fi dorit să creem emulația asta și îl alte orașe, cu echipe de tradiție. Sper să fim în continuare echilibrați, să avem disciplină, să arătăm respect adversarului.
În timp, cu siguranță, sunt mulți suporteri care se vor lega de această generație. Merită, au caracter, cred că merită să aibă succes, să finalizeze această campanie cu o calificare la turneul final. În joc le este viitor. Mirel le-a transmis două lucruri. Cei din țara Galilor văd acest meci o oportunitate pentru jucătorii lor să se arate. Nu vă așteptam să avem o seară ușoară. Al doilea lucru pe care cred că trebuie să-l transmitem. Indiferent de ce se întâmplă astăzi și marți, în cazul în care se întâmplă ceva rău, noi suntem responsabili.
Cred, după meciul din Portugalia, principala noastră provocare a fos să-i aducă cu picioarele pe pământ. Am întâlnit cu situații în care ne-am îmbătat cu apă rece foarte devreme. E foarte ușor, la vârsta asta, să-ți pierzi capul. E de datoria noastră să-i ținem motivați. Am văzut că își doresc foarte mult să iasă cu capul sus din aceste meciuri”, a spus Vlad Munteanu, la Pro X.
18:19 Foaia oficială de joc a meciului de la Cluj!
17:54 Avem echipele de start! UEFA a publicat pe site-ul oficial foaia de foc pentru partida dintre România și Țara Galilor. În final, Mirel Rădoi a decis să înceapă cu Andrei Ivan în atac și nu cu George Pușcaș. Așa arată echipa României: I. Radu – Boboc, A. Rus, Pașcanu, F. Ștefan – Nedelcu, Cicâldău – F. Coman, I. Hagi, D. Man – A. Ivan.
17:36 Tricolorii mici au ajuns la stadion. Hagi jr, Radu & Co. au ieșit la ispecția gazonului!
17:13 Mesajul „Regelui”. Ianis Hagi, decarul naționalei de tineret, a dezvăluit ce mesaj i-a trasmis tatăl său, Gică Hagi, înaintea partidei cu Țara Galilor. Căpitanul Viitorului a demonstrat, apoi, că e mentalizat corect înainte de dubla decisivă pentru asigurarea biletelor de participare la Euro 2019.
„Mi-a transmis mesaje de încurajare, mi-a urat baftă și mi-a transmis ce trebuie să fac ca să îmi ajut echipa. Este un meci decisiv pentru campania asta și, normal, este foarte important pentru cariera noastră. Deocamdată nu am realizat nimic. Este o echipă agresivă despre care știm că va veni aici și va încerca să ne încurce. Suntem conștienți ce meci vom avea în față. Suntem pregătiți sută la sută”, a spus Ianis Hagi.
16:58 Asistență record! Până joi se vânduseră 10.000 de bilete la România – Țara Galilor, iar organizatorii se așteaptă la mai mult. Potrivit informațiilor de la fața locului, s-au vândut deja 13.000 de tichete, ceea ce înseamnă un record, precedentul fiind de 12.000, înainte de 1989.
16:38 Probleme pentru Rădoi! Accidentare de ultim moment pentru un om de bază al naționalei U21
Citește și: EXCLUSIV | Accidentare de ultim moment pentru un om de bază al naționalei U21: „Are nevoie de operație”. Cât timp va sta departe de teren
16:31 Primul 11. Mirel Rădoi s-a decis. ProSport a intrat în posesia formulei de start pe care o va alinia selecționerul României în meciul cu Țara Galilor. Astfel, România va începe partida decisivă cu britanicii cu: Radu – Boboc, Ad. Rus, Pașcanu, Fl. Ștefan – Cicâldău, Nedelcu – Man, I. Hagi, Fl. Coman – Pușcaș.
Citește și: EXCLUSIV | Rădoi s-a decis. Primul 11 ales de selecționerul naționalei de tineret pentru duelul cu Țara Galilor
Având în vedere contextul actual al fotbalului românesc unde am pierdut pe linie la mai toate categoriile, acest parcurs al reprezentativei U21 constituie o surpriză. Foarte plăcută. Cu atât mai mult, cu cât în istoria Campionatelor Europene de U21 avem o singură biată calificare la turneul final, la cel din 1998, când, ne amintim, a fost găzduit chiar de țara noastră. În plus, grupa preliminară nu a fost deloc una ușoară, cu Portugalia favorită clară căci este o permanentă veleitară a fotbalului juvenil, iar Țara Galilor, Bosnia-Herțegovina și Elveția ajunseseră cu toate să aibă cote mai bune ca noi, doar Liechtensteinul fiindu-ne inferioară.
Se știe, o victorie astăzi în fața Țării Galilor ne rezolvă calificarea. Ușor de scris, greu de realizat, pentru că velșii, chiar dacă nu mai au vreo șansă, nu se vor da la o parte, și s-au văzut destule cazuri în care o echipă deconectată poate încurca. Iar noi suntem specialiști în înecat la mal. Dar parcă acești băieți prea au ieșit din situații imposibile – culminând cu deplasarea de la Paços de Ferreira, de-acum peste o lună, când am învins la ea acasă marea favorită, Portugalia, în condiții mai mult decât vitrege – pentru a o da acum în bară.
E drept, galezii ne-au mai stricat o dată ploile la final, tot la noi acasă, în urmă cu un deceniu, când au transformat izbăvitoarea noastră dorită victorie într-un eșec fără drept de apel, 0-3, transformându-ne speranțele de calificare în castele de nisip. Însă, așa cum afirmam înainte, echipa de-acum pare „vaccinată” contra unor asemenea drame.
LOTUL ROMÂNIEI U21 Portari Cătălin Vasile CĂ‚BUZ, n. 18.06.1996 (AFC Hermannstadt Sibiu, 1 joc/0 goluri la U21) Ionuț Andrei RADU, n. 28.05.1997 (Genoa CFC / Italia 1, 9/0) Andrei Daniel VLAD, n. 15.04.1999 (FC Steaua București, 0/0) Fundași Radu Ștefăniță BOBOC, n. 24.04.1999 (FC Viitorul Constanța, 2/0) Mihai Ionuț BUTEAN, n. 14.09.1996 (AFC Astra Giurgiu, 1/0) Virgil Eugen GHIȚĂ‚, n. 04.06.1998 (FC Viitorul Constanța, 3/1) Ricardo Florin GRIGORE, n. 07.04.1999 (FC Dinamo 1948 București, 0/0) Alexandru Ștefan PAȘCANU, n. 28.09.1998 (Leicester City U23 / Anglia tineret, 11/0) Adrian RUS, n. 18.03.1996 (ACS Sepsi OSK Sf. Gheorghe, 2/0) Florin Bogdan ȘTEFAN, n. 09.05.1996 (Sepsi OSK Sf. Gheorghe, 4/0) Mijlocași Alexandru CICÂLDĂ‚U, n. 08.07.1997 (U Craiova 1948 CS, 9/2) Andrei Virgil CIOBANU, n. 18.01.1998 (FC Viitorul Constanța, 7/0) Ianis HAGI, n. 22.10.1998 (FC Viitorul Constanța, 10/1) Dennis MAN, n. 26.08.1998 (FC Steaua București, 6/2) Alexandru Irinel MĂ‚ȚAN, n. 29.08.1999 (FC Viitorul Constanța, 2/0) Olimpiu Vasile MORUȚAN, n. 25.04.1999 (FC Steaua București, 3/0) Dragoș Ionuț NEDELCU, n. 16.02.1997 (FC Steaua București, 20/0) Răzvan Constantin OAIDĂ‚, n. 02.03.1998 (FC Botoșani, 3/0) Atacanți Florinel Teodor COMAN, n. 10.04.1998 (FC Steaua București, 10/1) Virgil Andrei IVAN, n. 04.01.1997 (SK Rapid Wien / Austria 1, 6/1) Adrian Tabarcea PETRE, n. 11.02.1998 (Esjberg fB / Danemarca 1, 4/1) George Alexandru PUȘCAȘ, n. 08.04.1996 (US de la Cita Palermo / Italia 2, 19/11) Antrenor Matei Mirel RĂ‚DOI, n. 22.03.1981, bilanț 2. 2. 0. 0.
LOTUL ȚĂ‚RII GALILOR U21
Portari Luke PILLING, n. 25.07.1997 (Tranmere Rovers / Anglia 2, 7/0) Owen Rhys EVANS, n. 28.11.1996 (Wigan Athletic / Anglia 2, 1/0) Fundași Ashley Thomas BAKER, n. 30.10.1996 (Sheffield Wednesday / Anglia 2, 0/0) Brandon COOPER, n. 14.01.2000 (Swansea City U23 / Anglia tineret, 0/0) Cameron Terry COXE, n. 18.12.1998 (Cardiff City U23 / Anglia tineret, 8/0) Cian William Thomas HARRIES, n. 01.04.1997 (Swansea City U23 / Anglia tineret, 4/0) Mark HARRIS, n. 29.12.1998 (Newport County / Anglia 4, 8/1) Aaron LEWIS, n. 26.06.1998 (Swansea City U23 / Anglia tineret, 3/0) Rhys Llewellyn NORRINGTON-DAVIES, n. 22.04.1999 (Barrow AFC / Anglia 5, 4/0) Joseph „Joe” Peter RODON, n. 22.10.1997 (Swansea City / Anglia 2, 9/0) Mijlocași Alexander Jon BABOS, n. 21.01.1998 (Real Unión / Spania 3, 2/0) Isaac David CHRISTIE-DAVIES, n. 18.10.1997 (Liverpool FC U23 / Anglia tineret, 2/0) Joseff „Joe” John MORRELL, n. 03.01.1997 (Bristol City U23 / Anglia tineret, 4/2) Daniel JAMES, n. 10.11.1997 (Swansea City / Anglia 2, 8/0) Regan Leslie POOLE, n. 18.06.1998 (Manchester United U23 / Anglia tineret, 11/0) Atacanți Nathan BROADHEAD, n. 05.04.1998 (Everton FC U23 / Anglia tineret, 6/0) Robbie BURTON, n. 26.12.1999 (Arsenal FC U23 / Anglia tineret, 1/0) Liam CULLEN, n. 23.04.1999 (Swansea City U23 / Anglia tineret, 2/0) Rabbi MATONDO, n. 09.09.2000 (Manchester City U23 / Anglia tineret, 6/0) Antrenor Robert John PAGE, n. 03.09.1974, bilanț 13. 4. 5. 4.
Toate meciurile contra Țării Galilor de la U21
ROMÂNIA – ȚARA GALILOR 2-3 (1-2) București (Giulești), 19.05.1992. Preliminarii CE Au marcat: Gâlcă (16), Moisescu (49pen) / Jones (6, 44), Powell (87). Arbitru: OĂŸuz Sarvan (Turcia). Eliminare: Zanc (38). În min. 47, Gâlcă a ratat un penalty ratat. ROMÂNIA: Sorin Dorel COLCEAG (Universitatea Cluj) – Nicolae STANCIU (Rapid București), Dan Ioan POTOCIANU (CSM Reșița), Andrei Călin ZANC (Universitatea Cluj), Ioan Sebastian MOGA (Dinamo București) – Dănuț MOISESCU (Farul Constanța), Alin Mircea PAPA (Universitatea Craiova) din min.70 Marian SAVU (Flacăra Moreni), Constantin GÂLCĂ‚ (Steaua București), Ovidiu STÎNGĂ‚ (Universitatea Craiova) – Tersinio Ionel GANE (Electroputere Craiova), Dinu Viorel MOLDOVAN (Gloria Bistrița) din min.46 Petru Adrian SĂ‚VOIU (FC Brașov). Antrenor: Nicolae DOBRIN. ȚARA GALILOR: Martyn MARGETSON – Ian HUGHES (70 Lee POWELL), Karl READY, Shaun CHAPPLE, Mark PETERS, Damon SEARLE – John ROBINSON, Gareth OWEN, Rob EDWARDS – Nathan BLAKE, Lee JONES. Antrenor: James SHOULDER.
ȚARA GALILOR – ROMÂNIA 1-2 (0-0) Ebbw Vale, 16.11.1993. Preliminarii CE Au marcat: Gâlcă (5), Ilie (87) / Hartson (69). Arbitru: Dick Jol (Olanda). ROMÂNIA: Sorin Dorel COLCEAG (Universitatea Cluj) – Nicolae STANCIU (Rapid București), Corneliu PAPURĂ‚ (Universitatea Craiova), Dan Ioan POTOCIANU (Progresul București), Remus Traian GANEA (Universitatea Craiova) – Ovidiu STÎNGĂ‚ (Universitatea Craiova), Constantin GÂLCĂ‚ (Steaua București), Gabriel POPESCU (Electroputere Craiova), Iulian Sebastian FILIPESCU (Steaua București) din min.75 Marian SAVU (Dinamo București) – Aurel Augustin CĂ‚LIN (Universitatea Craiova), Bucurel Adrian ILIE (Steaua București) din min.89 Horia Radu NICULESCU (Inter Sibiu). Antrenor: Sorin CÎRȚU. ȚARA GALILOR: Danny COYNE – John ROBINSON, Alan McCARTHY, Ian HUGHES, Rob EDWARDS – David HUGHES, Gareth OWEN (62 Michael MEAKER), Ryan JONES, Alan NEILSON – John HARTSON, Lee JONES (34 Jason BOWEN). Antrenor: James SHOULDER.
ȚARA GALILOR – ROMÂNIA 0-1 (0-0) Wrexham, 20.08.2008. Preliminarii CE A marcat: Torje (65). Arbitru: Fñrat Aydñnus (Turcia). ROMÂNIA: Anton Ciprian TĂ‚TĂ‚RUȘANU (Gloria Bistrița) – Emil Ducu NINU (Gloria Buzău), Alexandru TUDOSE (Gloria Buzău), Ștefan Daniel RADU (Lazio SS / Italia), László SEPSI (Racing Santander / Spania) – Cristian TĂ‚NASE (FC Argeș Pitești) din min.63, Florin PĂ‚TRAȘCU (Farul Constanța), Adrian ROPOTAN (Dinamo București), Hristu CHIACU (CS Otopeni) – Andrei Gabriel TORJE (Dinamo București) din min.76 Răzvan Iulian OCHIROȘII (Steaua București), Sorin Bogdan STANCU (Steaua București), Claudiu Andrei KESERÃœ (FC Nantes / Franța) din min.85 Ștefan Adrian MARDARE (Rapid București). Antrenor: Emil SĂ‚NDOI. ȚARA GALILOR: Wayne HENNESSEY – Chris GUNTER, Darcy BLACKE, Rhys WILLIAMS, Rhoys WIGGINS – Shaun MacDONALD (85 Jonathan BROWN), David EDWARDS, Aaron RAMSEY (65 Mark BRADLEY), Gareth BALE – Sam VOKES, Ched EVANS. Antrenor: Bryan FLYNN.
ROMÂNIA – ȚARA GALILOR 0-3 (0-1) Iași („Emil Alexandrescu”), 09.09.2008. Preliminarii CE Au marcat: R. Williams (12), Church (57), Wiggins (67). Arbitru: Carlos Velasco Carvallo (Spania). ROMÂNIA: Anton Ciprian TĂ‚TĂ‚RUȘANU (Gloria Bistrița) – Victor Sergiu HOMEI (Dinamo București) din min.69 Răzvan Iulian OCHIROȘII (Steaua București), Alexandru TUDOSE (Gloria Buzău), Ștefan Adrian MARDARE (Rapid București), László SEPSI (Racing Santander / Spania) – Cristian TĂ‚NASE (FC Argeș Pitești) din min.46 Ciprian Ioan DEAC (CFR Cluj), Adrian ROPOTAN (Dinamo București) – Hristu CHIACU (CS Otopeni), Claudiu Andrei KESERÃœ (FC Nantes / Franța), Andrei Gabriel TORJE (Dinamo București) din min.58 Eric Cosmin BICFALVI (Gloria Buzău) – Sorin Bogdan STANCU (Steaua București). Antrenor: Emil SĂ‚NDOI. ȚARA GALILOR: Owain Fôn WILLIAMS – Neal EARDLEY, Darcy BLACKE (16 Mike WILLIAMS), Rhys WILLIAMS, Rhoys WIGGINS – Nicky ADAMS, Andy KING, Mark BRADLEY, Simon CHURCH – Aaron RAMSEY, Shaun MacDONALD (90+1 Joe ALLEN). Antrenor: Bryan FLYNN.
ȚARA GALILOR – ROMÂNIA 1-1 (1-1) Wrexham, 17.11.2015. Preliminarii CE. Au marcat: Nedelcearu (2) / Burns (14). Arbitru: Mitja Žganec (Slovenia). Eliminare: Brănescu (41). ROMÂNIA: Constantin Laurențiu BRĂ‚NESCU (Omonoia Nicosia / Cipru) – Deian BOLDOR (SS Virtus Lanciano / Italia), Dragoș Ionuț NEDELCU (Viitorul Constanța) din min.80 Andreias Cristian CALCAN (Universitatea Cluj), Robert George HODOROGEA (Viitorul Constanța), Cristian Marian MANEA (Chelsea FC / Anglia) – Ionuț NEDELCEARU (Dinamo București), Ovidiu Marian POPESCU (ACS Poli Timișoara) – Constantin Adrian PĂ‚UN-ALEXANDRU (CFR Cluj), Răzvan Gabriel MARIN (Viitorul Constanța) din min.43 Valentin Alexandru COJOCARU (Steaua București), Dorin ROTARIU (Dinamo București) – George Alexandru PUȘCAȘ (FC Bari 1908 / Italia) din min.89 Mihai VODUȚ (FC Voluntari). Antrenor: Cristian DULCA. ȚARA GALILOR: Billy O”BRIEN – Liam SHEPHARD, Thomas LOCKYER, Joshua YORWERTH, Declan JOHN – Joshua SHEEHAN – Ryan HEDGES (87 Callum SAUNDERS), Harry WILSON (46 Jake CHARLES), Thomas O”SULLIVAN (71 Ellis HARRISON), Lee EVANS – Wesley BURNS. Antrenor: Geraint WILLIAMS.
ROMÂNIA – ȚARA GALILOR 2-1 (1-0) Mediaș (Gaz Metan), 29.03.2016. Preliminarii CE. Au marcat: Hodorogea (37), Ioniță (58) / Jake Charles (90). Arbitru: Tore Hansen (Norvegia). ROMÂNIA: Valentin Alexandru COJOCARU (Steaua București) – Robert George HODOROGEA (Viitorul Constanța), George Andrei MIRON (FC Botoșani), Bogdan Ionuț ȚÎRU (FC Voluntari), Vlad Alexandru OLTEANU (Dinamo București) – Ovidiu Marian POPESCU (ACS Poli Timișoara), Răzvan Gabriel MARIN (Viitorul Constanța) – Dorin ROTARIU (Dinamo București) din min.77 Virgil Andrei IVAN (CSU Craiova), Alexandru IONIȚĂ‚ II (Astra Giurgiu) din min.71 Florin Lucian TĂ‚NASE (Viitorul Constanța) din min.85 Constantin Adrian PĂ‚UN-ALEXANDRU (CFR Cluj), Claudiu Vasile BUMBA (Hapoel Tel-Aviv / Israel) – George Alexandru PUȘCAȘ (FC Bari 1908 / Italia). Antrenor: Cristian DULCA. ȚARA GALILOR: Billy O”BRIEN – Gethin JONES (82 Connor ROBERTS), Joshua YORWERTH, Thomas LOCKYER, Jordan EVANS – Ryan HEDGES, Lee EVANS, Joshua SHEEHAN (77 Declan WEEKS), Ellis HARRISON – Thomas O”SULLIVAN (56 Jake CHARLES), Wesley BURNS. Antrenor: Geraint WILLIAMS.
ȚARA GALILOR – ROMÂNIA 0-0 Bangor, 14.11.2017. Preliminariile CE. Arbitru: Bastian Dankert (Germania). Eliminări: Marin (72), Pușcaș (81). ROMÂNIA: Ionuț Andrei RADU (US Avellino 1912 / Italia) – Cristian Marian MANEA (CFR Cluj), Ionuț NEDELCEARU (Dinamo București), Alexandru Ștefan PAȘCANU (Leicester City / Anglia), Andrei RADU (Aris Limassol / Cipru) – Dragoș Ionuț NEDELCU (Steaua București) din min.84 Marco DULCA (Swansea City / Anglia), Răzvan Gabriel MARIN (Standard Liège / Belgia) – Dennis MAN (Steaua București) din min.79 Mihai DOBRE (Bournemouth AFC / Anglia), Alexandru CICÂLDĂ‚U (Viitorul Constanța), Florinel Teodor COMAN (Steaua București) din min.90+4 Vlad Alexandru OLTEANU (FC Voluntari) – George Alexandru PUȘCAȘ (Benevento Calcio / Italia). Antrenor: Daniel ISĂ‚ILĂ‚. ȚARA GALILOR: Luke PILLING – Cameron COXE, Chris MEPHAM, Cian HARRIES, Rhys NORRINGTON-DAVIES – Regan POOLE, Jack EVANS (90+1 Matthew SMITH) – George THOMAS, Harry WILSON, Thomas HARRIS (79 Rabbi MATONDO) – Tyler ROBERTS. Antrenor: Robert PAGE
MECIUL 364 Va fi meciul 364 din istoria echipei naționale U21. Bilanțul la zi este următorul: 158 victorii, 85 egaluri, 120 înfrângeri, 508-418 golaveraj
România U21 în premieră la Cluj Pare surprinzător, dar pentru prima oară naționala noastră U21 va juca un meci în Cluj. Astfel orașul de sub Dealul Feleacului va deveni a 35 localitate din țară care găzduiește partide ale naționala noastre mici. O ierarhie a acestor găzduri arată astfel: de 53 ori București; 13 – Ploiești; 8 – Mogoșoaia; 6 – Buzău, Pitești; 5 – Piatra Neamț, Târgu Mureș; 4 – Botoșani, Craiova, Târgoviște; 3 – Brașov, Câmpina, Drobeta Turnu Severin, Iași, Medgidia, Mediaș, Ovidiu, Timișoara, Urziceni; 2 – Arad, Caracal, Giurgiu, Năvodari, Râmnicu Vâlcea, Slatina; 1 – Alba Iulia, Bacău, Berceni, Chiajna, Constanța, Moreni, Onești, Sibiu, Suceava.
Meciurile noastre din grupă: 13.06.2017: Liechtenstein – România 0-2 (Pușcaș 45, 71) 01.09.2017: Bosnia-Herțegovina – România 1-3 (Ndelcu 23a / Pușcaș 32, Coman 54, Man 90+5) 05.09.2017: România – Elveția 1-1 (Pușcaș 22 / Oberlin 19) 06.10.2017: Elveția – România 0-2 (Dobre 24, Cicâldău 87) 10.11.2017: România – Portugalia 1-1 (Man 66 / Diogo Gonçalves 16) 14.11.2017: Țara Galilor – România 0-0 07.09.2018: Portugalia – România 1-2 (João Carvalho 85 / Cicâldău 52, Ivan 59) 11.09.2018: România – Bosnia-Herțegovina 2-0 (Petre 17, Hagi 70)
Meciurile galezilor din grupă: 01.09.2017: Elveția – Țara Galilor 0-3 (Roberts 7, Brooks 27, G. Thomas 90) 05.09.2017: Portugalia – Țara Galilor 2-0 (Rúben Neves 25p, Gonçalo Guedes 41) 05.10.2017: Liechtenstein – Țara Galilor 1-3 (Kardesoglu 57 / G. Thomas 25, 31p, Smith 52) 10.11.2017: Țara Galilor – Bosnia-Herțegovina 0-4 (Gojak 26, 51, Æavar 71, Menalo 77) 14.11.2017: Țara Galilor – România 0-0 23.03.2018: Bosnia-Herțegovina – Țara Galilor 1-0 (TodoroviÇ 65) 07.09.2018: Țara Galilor – Liechtenstein 2-1 (G. Thomas 5, 18 / Graber 78) 11.09.2018: Țara Galilor – Portugalia 0-2 (André Horta 35, João Félix 73)
Participările celor două în campionatul european U21 1978 România: locul 3 în grupa preliminară, după Iugoslavia (care a câștigat titlul european) și Spania Țara Galilor: nu a participat 1980 România: locul 2 în grupa preliminară, după Ungaria și înaintea Turciei Țara Galilor: nu a participat 1982 România: locul 3 în grupa preliminară, după Anglia (care a câștigat titlul european) și Ungaria, înaintea Elveției Țara Galilor: nu a participat 1984 România: locul 3 în grupa preliminară, după Italia și Cehoslovacia, înaintea Ciprului Țara Galilor: locul 3 în grupa preliminară, după Iugoslavia și Bulgaria, înaintea Norvegiei 1986 România: locul 3 în grupa preliminară, după Anglia și Finlanda, înaintea Turciei Țara Galilor: nu a participat 1988 România: locul 2 în grupa preliminară, după Spania, înaintea Austriei și Albaniei Țara Galilor: nu a participat 1990 România: locul 2 în grupa preliminară, după Bulgaria, înaintea Danemarcei și Greciei Țara Galilor: nu a participat 1992 România: locul 3 în grupa preliminară, după Scoția și Bulgaria, înaintea Elveției Țara Galilor: nu a participat 1994 Cele două au fost în aceeași grupă preliminară, ierahia finală a acesteia fiind următoarea: 1. Cehoslovacia, 2. România, Belgia, 4. Țara Galilor, 5. Cipru 1996 România: locul 3 în grupa preliminară, după Franța și Polonia, înaintea Slovaciei, Israelului și a Azerbaidjanului Țara Galilor: locul 3 în grupa preliminară, după Germania și Bulgaria, înaintea Moldovei și Georgiei 1998 România: A fost prima în grupa preliminară, înaintea Islandei, Irlandei, Lituaniei și Macedoniei, calificându-se la turneul final unde a pierdut toate meciurile, cu Rusia, Germania și Olanda Țara Galilor: locul 4 în grupa preliminară, după Olanda, Turcia și Belgia, înaintea San Marino. 2000 România: locul 3 în grupa preliminară, după Slovacia și Portugalia, înaintea Ungariei și a Azerbaidjanului Țara Galilor: ultima din grupa preliminară, după Italia (care a câștigat titlul european), Elveția, Danemarca și Belarus. 2002 România: locul 2 în grupa preliminară, după Italia, înaintea Ungariei, Lituaniei și Georgiei, calificându-se pentru barajul unde a pierdut ambele manșe cu Franța Țara Galilor: ultima din grupa preliminară, după Ucraina, Polonia, Norvegia, Belarus și Armenia 2004 România: locul 4 în grupa preliminară, după Norvegia, Danemarca și Bosnia-Herțegovina, înaintea Luxemburgului Țara Galilor: locul 4 în grupa preliminară, după Italia, Serbia-Muntenegru și Finlanda, înaintea Azerbaidjanului 2006 România: locul 3 în grupa preliminară, după Olanda (care a câștigat titlul european) și Cehia, înaintea Macedoniei, Finlandei și Armeniei Țara Galilor: locul 5 în grupa preliminară, după Germania, Anglia, Polonia și Austria, înaintea Azerbaidjanului 2007 România: locul 2 în grupa preliminară, după Germania, înaintea Irlandei de Nord Țara Galilor: după ce a trecut de o primă fază preliminară prin dublă victorie în fața Estoniei, s-a clasat pe locul 3 în grupa preliminară, după Israel și Turcia 2009 Cele două au fost în aceeași grupă preliminară, ierahia finală a acesteia fiind următoarea: 1. Țara Galilor, 2. Franța, 3. România, 4. Bosnia-Herțegovina, 5. Malta. Țara Galilor însă a pierdut barajul în fața Angliei, înregistrând un egal și o înfrângere. 2011 România: A fost prima în grupa preliminară, înaintea Rusiei, Moldovei, Letoniei, Feroe și Andorrei. A pierdut însă barajul în fața Angliei, înregistrând un egal și o înfrângere. Țara Galilor: locul 2 în grupa preliminară, după Italia, înaintea Ungariei, Bosniei-Herțegovinei și Luxemburgului 2013 România: locul 3 în grupa preliminară, după Franța și Slovacia, înaintea Kazahstanului și Letoniei Țara Galilor: locul 4 în grupa preliminară, după Cehia, Armenia și Muntenegru, înaintea Andorrei 2015 România: locul 2 în grupa preliminară, după Germania, înaintea Muntenegrului, Irlandei și Feroe Țara Galilor: locul 4 în grupa preliminară, după Anglia, Finlanda și Moldova, înaintea Lituaniei și San Marino 2017 Cele două au fost în aceeași grupă preliminară, ierahia finală a acesteia fiind următoarea: 1. Danemarca, 2. Bulgaria, 3. România, 4. Țara Galilor, 5. Luxemburg, 6. Armenia. 2019 ? Așadar, noi avem o calificare la turneul final, galezii niciuna.
Introdu cuvântul căutat și apasă ENTER